ESGLÉSIA CATALUNYA 
El Govern de la Generalitat elimina la restricció d’aforament a les esglésies
La mesura entrarà en vigor el proper 10 de setembre, tot i s’hauran de seguir respectant les mesures de prevenció habituals en espais tancats
Redacció 08/09/2021

A partir del proper divendres 10 de setembre, a les celebracions religioses ja no caldrà posar cap limitació en l'aforament. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d’aquest dimarts al Palau. D’aquesta manera, s’elimina la restricció actual, que només permetia que els centres de culte omplissin el 70% de la seva capacitat. Aquesta mesura s’ha anunciat juntament amb l’aixecament de la restriccions que afecten a drets fonamentals com el dret de reunió -que ja no es limitarà a 10 persones-, el de manifestació, i la mateixa llibertat religiosa.

No obstant, el Govern ha recordat que caldrà que es continuin respectant les mesures de prevenció habituals en espais tancats, com l’ús de la mascareta i del gel hidroalcohòlic, o la distància de seguretat. Es tracta sense cap mena de dubte d’una gran notícia per les esglésies de Catalunya, que des de fa més d’un any han hagut de conviure amb les restriccions causades per la pandèmia, que han anat des de la prohibició total per assistir a les celebracions fins a les reduccions graduals de l’aforament, que finalment s’eliminaran aquest divendres.

D’altra banda, durant la roda de premsa, Plaja també ha explicat que la Generalitat estudia augmentar del 30% al 40% l’aforament en espectacles esportius de més de 10.000 persones, i que espera obrir “el més aviat possible” l’oci nocturn, tot i que dependrà de l’evolució del nombre de persones ingressades per Covid-19.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET