Una de les activitats dutes a terme a La Nit de les Religions i les Conviccions del 2016 a Barcelona.
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Agustí Codinach
Barcelona, punt de trobada de la diversitat de creences
Sisena edició de La Nit de les Religions i les Conviccions
Redacció 09/09/2021

"Fomentar un punt de trobada i de diàleg entre la ciutadania de Barcelona i les comunitats religioses i entitats de diferents conviccions." Aquest és l’objectiu essencial de La Nit de les Religions i les Conviccions, que el cap de setmana del 18 i 19 de setembre celebrarà a Barcelona la seva sisena edició.

A més, aquesta iniciativa busca trencar prejudicis i estereotips que són font de diverses formes de discriminació i promoure els valors de la cultura de la pau. Comptarà amb la participació de quaranta centres de culte i entitats de diferents conviccions. S’hi oferiran xerrades, tallers, concerts, representacions i rutes guiades, entre altres activitats.

La Nit de les Religions i les Conviccions està organitzada per l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació “la Caixa”.

AUDIR és una entitat catalana pluriconfessional que aglutina i mobilitza persones de distintes tradicions religioses que treballen en connexió amb les principals organitzacions internacionals de diàleg interreligiós, per tal d’afavorir el coneixement, el diàleg interreligiós i la cooperació entre les diferents confessions religioses presents a Catalunya, des de la perspectiva de la cultura del diàleg i de la pau.

La taula rodona inaugural, que tindrà lloc el dissabte 18 de setembre, a les 12.30, al monestir de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9, Barcelona), portarà per títol Diversitat i ciutadania. Hi participaran el filòleg i escriptor Josep-Lluís Carod-Rovira i l’ escriptora i infermera Laila Karrouch. La presentació i moderació anirà a càrrec del periodista David Casals. L’acte finalitzarà amb una actuació del guitarrista Vincent Bottomley, que interpretarà peces musicals meditatives. 

Totes les activitats tenen un aforament limitat. Algunes requereixen d’inscripció prèvia per poder assistir-hi. Cal seguir les instruccions i les mesures sanitàries indicades pels organitzadors. És obligatori l’ús de mascareta.

Els programes, els horaris i les adreces de totes les activitats es troben detallats al web d’AUDIR: www.audir.org/lanitdelesreligions.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET