El Papa amb Matteo Bruni.
VATICÀ 
El Papa a Hongria i Eslovàquia, “un viatge amb una forta connotació espiritual”
Francesc visita del 12 al 15 de setembre el cor d’Europa
AICA 10/09/2021

“Una peregrinació al cor d’Europa, un camí espiritual.” Així defineix el portaveu vaticà, Matteo Bruni, el 34è viatge internacional del papa Francesc, que tindrà lloc del 12 al 15 de setembre.

Primer, anirà a Budapest, a Hongria, per celebrar la cloenda del Congrés Eucarístic Internacional; després, serà a Eslovàquia amb aturada a la capital, Bratislava, i les ciutats de Presov, Kosice i Sastin.

El Pontífex, explica Bruni, tractarà temes que afecten tot el continent, però sobretot serà “un camí espiritual” que començarà amb l’adoració de l’Eucaristia i acabarà amb la invocació davant Nostra Senyora dels Dolors.

Francesc es trobarà, entre altres autoritats, amb el primer ministre hongarès, Viktor Orban.

L’origen d’aquest viatge es remunta al desig de Francesc de ser a prop dels participants en el Congrés Eucarístic.

Amb el teló de fons d’històries de martiri, en les quals brillen figures com el cardenal hongarès József Mindszenty o el cardenal eslovè Ján Chryzonstom Korec, el Papa vol adreçar la mirada “al futur de l’evangelització i la missió”. Per això, es trobarà amb els joves i amb els representants d’altres confessions cristianes i d’altres religions.

“El patiment i el martiri han unit, però també dividit les diferents confessions, per això són importants les trobades ecumèniques”, diu Bruni. En aquesta visita papal també és important la trobada amb les comunitats jueves, que tindrà lloc el 13 de setembre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET