ARQUEBISBAT DE BARCELONA 
“A les televisions i les ràdios es fan programes molt poc respectuosos amb la intimitat de les persones”
El cardenal Omella apel·la a respectar el dret a la intimitat de Xavier Novell
Carme Munté Margalef 13/09/2021

En el dia de l’estrena de la nova programació de Ràdio Estel, un dels plats forts ha estat l’entrevista al cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola.

En conversa amb Pol Marsà, al programa El matí a Ràdio Estel, el cardenal Omella ha parlat de diversos temes d’actualitat com la renúncia del bisbe de Solsona, Xavier Novell, i el xou mediàtic que ha generat: “A les televisions i les ràdios es fan programes molt poc respectuosos amb la intimitat de les persones”, ha manifestat; “programes que es basen en el morbo però que malauradament tenen audiència, quan els que l’haurien de tenir són els que es basen en la formació i la informació recta i objectiva”.

L’arquebisbe de Barcelona, que ha manifestat que ell mateix havia estat el primer sorprès per la renúncia de Novell, ha clamat una vegada més pel dret a la intimitat, i ha demanat una actitud respectuosa i de paciència: “Faig una crida a tenir confiança i respectar la persona; ell sap per què ha renunciat i ens ho dirà quan sigui el moment”.   

Pol Marsà també ha preguntat al cardenal sobre la taula de diàleg entre els governs català i espanyol, que previsiblement es reunirà aquesta setmana, i ha apel·lat una vegada més al diàleg. “De vegades no escoltem prou, i convertim el diàleg en una mena de monòleg”, ha comentat Omella, que ha apel·lat a una “actitud d'obertura a l’altre i a escoltar-ne les raons. Aquest és el camí que hem d’aprendre tots: família, política, societat i Església”. 

Però també ha parlat d'un diàleg silent, “més profund, d’empatia envers els sentiments de l’altre, perquè no és només una cosa estructural la que ha de canviar, sinó que el canvi ha de ser de cor: com deia el papa Francesc hem de reconciliar-nos amb la història i amb nosaltres mateixos, perquè tenim moltes ferides mal assumides”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET